Kundeservice 70102031 Support nr.: 0
Prisbetingelser for

 

Sundhedsinitiativer

Til dig og dine kollegaer

 

 

exersice rød.png Ønsker du at sætte større fokus på sundhed og trivsel på din arbejdsplads?

Find inspiration her


Sundhed er et abstrakt begreb og kan derfor også være svært at arbejde med. På denne side kan du se en masse forløb, som du kan bruge til inspiration til at arbejde med din og dine kollegaers sundhed. Forløbene tager udgangspunkt i de 4 centrale sundhedsemner: fysisk sundhed, mental sundhed, kost og søvn. 

Du kan vælge at afprøve forløb efter behov. Hvis du ønsker at sætte fokus på et bestemt sundhedsaspekt på arbejdspladsen kan du også tage udgangspunkt i forløbene.

God fornøjelse!

 

God træning!

Årshjul med forløb


Her er et forslag til, hvordan et år med fokus på sundhed ser ud. Hjulet er sammensat med 12 vilkårlige forløb, men du kan også selv have medbestemmelse på, hvad du vil lave. Download blot skabelonen til årshjulet og udfyld felterne med de sundhedsemner, som du synes, at det giver mening at arbejde med på netop din arbejdsplads.

Download skabelon til årshjul her: Skabelon til Årshjul

Årshjul2024.png

Podcast - Puls

Her kan du lytte til podcasten, Puls, fra Falck, som sætter fokus på sundhed både på arbejdspladsen og derhjemme.

Siden præsenterer desuden en række værktøjer og linker til viden, hvor du kan læse om og få inspiration til sundhed.

 

Læs mere om adfærds- og vaneændringer her: Inspiration til adfærds- og vaneændring

 

Fysisk sundhed

Fysisk sundhed handler om kroppens sundhed.

Kroppen kan bl.a. holdes sund ved at sørge for at man får motion. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man får minimum 30 minutter fysisk aktivitet som voksen og tilmed begrænser tiden hvor man sidder stille. Der er mange måder hvorpå man kan bevæge kroppen og få sin daglige motion. Det handler om at finde noget, som både er inspirerende og føles godt i kroppen. Motion kan virke forbyggende for hjertekarsygdomme, livsstilsygdomme og sågar cancerknuder.

Motion kan desuden også være med til at forbedre din mentale trivsel. Når man bevæger sig, udskilles op til 50 hormoner – heriblandt endorfiner. Endorfiner er en slags ”humørmedicin”, der hjælper til positiv tænkning og godt humør. Mange former for bevægelse er organiseret i fællesskaber, som yderligere kan styrke din mentale sundhed!

Herunder finder du inspiration til at røre kroppen. God fornøjelse/ God træning!

Om fysisk sundhed 

Du kan også læse meget mere om fysisk sundhed på Falcks sundhedsblog.

Mental Sundhed

Mental sundhed er en afgørende del af vores generelle velbefindende, der omfatter vores følelsesmæssige, psykologiske og sociale trivsel. Det indebærer evnen til at håndtere stress, forholde sig til andre, træffe beslutninger og føle sig tryg. At prioritere og pleje vores mentale sundhed er essentielt for at leve et godt liv, hvor man trives både personligt og blandt andre. Det er vigtigt, at man prioriterer sin mentale sundhed ved at søge støtte, opretholde sunde vaner og være opmærksomme på vores egne behov.

Mental sundhed er også vigtig at tænke over som arbejdsplads. Medarbejdere der har god mental sundhed, er ofte mere produktive, fokuserede og engagerede i deres arbejde. Hvis man er en del af en arbejdsplads, der værdsætter og fremmer mental sundhed, samt skaber et miljø, hvor medarbejderne føler sig værdsat, respekteret og støttet, så kan det bidrage til deres trivsel, og herved kan man ved at prioritere mental sundhed på arbejdspladsen reducere stressrelateret sygefravær og fremme ens medarbejders generelle helbred.

For at I som arbejdsplads har bedre mulighed for at sikre jeres medarbejders mentale sundhed eller for at man som individ selv kan opsøge muligheden for at arbejde med ens mentale sundhed, så er der gjort nogle forskellige forløb og redskaber tilgængelige her på Sundhedsuniverset, som man kan benytte sig af og som man altid har til rådighed, så man kan opsøge muligheden for at fremme en positiv mental sundhed og trivsel.

God fornøjelse!

Her finder du  app-forslag og tilhørende forslag til brug og forløb:

Kost

Kost og sundhed er tæt forbundet og spiller en afgørende rolle i vores generelle velbefindende. En sund kost giver kroppen de nødvendige næringsstoffer, der gør, at den fungerer optimalt, det styrker immunsystemet, reducerer risikoen for kroniske sygdomme og fremmer en sund vægt. Ved at vælge en varieret og afbalanceret kost kan vi understøtte vores fysiske og mentale sundhed samt forbedre vores livskvalitet på længere sigt.

Ud over at styrke vores fysiske sundhed har en sund kost også en række andre fordele. Det kan for eksempel forbedre vores mentale skarphed og kognitive funktioner, øge vores energiniveau og forbedre vores søvnkvalitet. Derudover kan en sund kost bidrage til at fremme en sund hud, styrke vores knogler og muskler samt forbedre vores fordøjelsessystem.

Det behøves ikke nødvendigvis at være svært at opnå en sund kost. Hvis man på forhånd har undersøge sunde alternativer til måltider eller snacks og derudover bruger lidt tid på at planlægge sine måltider, så kan man nemt at have et sundt måltid klar og man kan mindske risikoen for impulskøb og usunde valg.

Det kan også nemt implementeres i en arbejdsliv. Her kan f.eks. fylde end skrivebordsskuffe eller køleskabet på kontoret med sunde snacks, så man har sunde muligheder lige ved hånden og ikke bliver fristet. Samt hvis man igen bruger lidt tid på planlægning og forbereder sundefrokostmuligheder hjemmefra, så undgår man at blive fristet af usunde valg i kantinen.

Ved at sørger for at have sunde kostvaner både på arbejdspladsen og derhjemme kan man skabe en sundere livsstil og opnå langsigtede sundhedsfordele.

Her finder du en række app-forslag og tilhørende forslag til brug og forløb:

Søvn

 

 

En god nattesøvn er vigtigt for trivsel og generelt velbefindende.

Voksne mennesker har gennemsnitligt brug for 7-9 timers søvn om natten. Søvn er kort sagt der hvor kroppen og hjernen genstarter, så vi kan fungere optimalt den følgende dag. Søvn har bl.a. indvirkning på hukommelsen og immunsystemet. I dag er der mange faktorer som kan påvirke søvn og søvnkvalitet – herunder motion, stimulanser, stress og skærme, og det kan være svært at navigere i alle råd og anbefalinger.

Her finder du viden om søvn og forløb med fokus på forbedring af søvnen.

God fornøjelse/ Sov godt!