Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Book bilsyn

Hvis du har bilsyn inkluderet i din vejhjælpspakke og din bil er blevet indkaldt til syn, kan du booke tid hos vores samarbejdspartner Applus+ Bilsyn.

 

Du kan nemt booke bilsyn online, i vores Falck Vejhjælps app eller ved at ringe til os på 70 13 12 12.

Vigtigt: Husk at oplyse dit Falck kundenummer i synshallen, så Applus+ Bilsyn kan se, at du skal have dit bilsyn betalt af Falck. Du kan få synet den bil, du har registreret på dit vejhjælpsabonnement. Skifter du bil, kan du også få den synet, hvis ikke du har fået synet den gamle bil i samme abonnementsår. Du skal bare have den nye bil registreret på abonnementet i stedet for den gamle.

I denne video kan du se, hvordan du booker tid til bilsyn igennem Falck Vejhjælps app. 

Hent Falck Vejhjælp appen gratis

Med vores app har du alle dine gode fordele i din vejhjælpspakke lige ved hånden, når du skal bruge dem. Læs mere om appen her.

App store ikon Hent app til IOS (iPhone) 

Google Play Hent app til Android

Find din nærmeste synshal

Bilsyn og Falck Vejhjælp

Hvis du har bilsyn inkluderet i din vejhjælpspakke og din bil er blevet indkaldt til syn, dækker Falck udgiften til dit lovpligtige bilsyn i en af Applus+ Bilsyns mange synshaller.

Hvad går bilsynet ud på?

Det periodiske bilsyn er ikke til at komme uden om. Det er lovpligtigt og der er faste regler for, hvad der skal tjekkes under bilsynet. Til gengæld er bilsynet din garanti for, at de færdselssikkerhedsmæssige- og miljømæssige forhold på din bil er i orden og at den er sikker at køre i. Til bilsynet får din du bl.a. kontrolleret:

 • Alt dét, der har med færdselssikkerheden at gøre, dvs. kontrol af bilens dæk, lygter, blinklys, styretøj, bremser og støddæmpere, osv.
 • De miljømæssige forhold, dvs. kontrol af støj, røg og kulilte.

Efter bilsynet får du en synsrapport med resultatet. I rapporten står der, om der er konstateret fejl eller mangler, du skal sørge for at få udbedret inden for en tidsfrist.

 

Hvornår skal min bil til bilsyn?

Du bliver automatisk indkaldt til det lovpligtige bilsyn af Trafikstyrelsen. Første gang du bliver indkaldt til bilsyn, er fire år efter, at bilen er indregistreret. Herefter bliver du indkaldt hvert andet år. Bilsynet er et obligatorisk tjek, som alle bilejere bliver indkaldt til, når det er tid.

 

Bliver din bil godkendt eller ikke godkendt?

I den synsrapport du får efter bilsynet, står der, om din bil er blevet godkendt. Der kan også stå bemærkninger om ting og forhold, synspersonalet har opdaget under bilsynets tjek. Det kan fx være noget, der kan udvikle sig til fejl, hvis ikke der bliver taget hånd om det snart.

Synsrapporten viser, om din bil er:

 • Godkendt: Du kan køre hjem med visheden om, at der ikke er fundet fejl på din bil.
 • Betinget godkendt: Du får typisk lov at køre hjem, men der er ting, der skal repareres eller rettes, inden du igen kan bruge bilen.
 • Omsyn: Din bil har fejl, der er så alvorlige, at du ikke må bruge den igen, før fejlene er blevet repareret eller rettet. Du får muligvis lov at køre bilen fra synshallen til dit værksted. Herefter har du 33 dage til at få bilen i orden, inden den skal til omsyn.
 • Ikke godkendt: Der bliver fundet så alvorlige fejl eller mange fejl under tjekket, at din bil ikke er forsvarlig at køre i. Du skal sørge for at få fejlene udbedret inden for en måned, inden bilen igen skal til et eller flere omsyn.

Hvis bilsynet viser, at din bil skal have rettet fejl eller have en reparation, skal du vide, at du får 10% rabat på din værkstedsregning, hvis du bruger et af de værksteder, der indgår i Falcks Bonusnetværk. Det kan du læse mere om herunder.

 

Få klaret fejlene hos en Falck Bonuspartner

Blev der fundet fejl, da du havde bilen til syn? Så er det heldigt, at du som vejhjælpskunde hos Falck har adgang til vores store netværk af bonuspartnere. Du kan bruge bonuspartnerne både til det akutte og til planlagte reparationer og udbedringer.

Du kan naturligvis også bruge en bonuspartner til at få udbedret de fejl, der eventuelt bliver fundet under dit bilsyn. Og som Falck Vejhjælpskunde får du 10 % på regningen fra værkstedet, hvis du bruger du et af de værksteder, der indgår i Falcks Bonusnetværk. Der er højst fem dages ventetid hos vores bonuspartnere, så du kan være sikker på at nå at få udbedret fejlene inden for synsrapportens frist.

Vi har udvalgt vores bonuspartnere efter nogle kvalitetskriterier, som gør, at Falck kan stå inde for dem. Du kan derfor trygt bestille tid hos din nærmeste bonuspartner, hvor du får:

 • 10 % rabat på din værkstedsregning.
 • God service og konkurrencedygtige priser.
 • 3 års garanti på reparationer og nye reservedele.
 • Højst 5 dages ventetid på reparationer.
 • Lånebil ved nedbrud eller planlagt besøg hos bonuspartneren.