Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Kom godt i gang med Online-læge

Du har fri adgang til lægetider over internettet gennem dit abonnement på Falck Sundhedshjælp. Her kan du læse mere om:

✔ Oprettelse, tidsbestilling og åbningstider
✔ Hvem Online-lægerne er og hvordan du kan bruge dem
✔ Videokonsultationer og hvordan de foregår

Lægetid når du har tid

Falck samarbejder med Hejdoktor, for at tilbyde dig lægehjælp af højeste kvalitet. Vi bruger erfarne danske speciallæger i almen medicin. Anna Svarre Jakobsen på billedet er virksomhedsansvarlig læge hos Hejdoktor. Du får tid hos en læge, som kan hjælpe dig med mange af de samme ting, som din læge. Vi er supplement til din egen læge i en travl hverdag og på ”skæve” tidspunkter. Du får hurtigt tid hos online-lægen

 • Dag, aften, weekender og helligdage
 • Uanset hvor du er - hjemme, i sommerhuset eller på ferie
 

Sådan foregår det

Med Falck Online-læge får I adgang til erfarne læger hele ugen – morgen, middag og aften. Når du har brug for at tale med en læge, skal du bare logge ind på Online-læge på din app eller pc. Her kan du:

 • Vælge en tid til en videokonsultation, når det passer dig bedst.
 • Stille dig i kø til den første ledige konsultation inden for 15 minutter.
 • Få en e-mailkonsultation, hvor du skriver sammen med en læge.
 

Åbningstider

 • Mandag-fredag kl. 8-22
 • Lørdag-søndag kl. 8-18
 • Helligdage kl. 8-18

Uden for åbningstiderne kan du sende en besked til online-lægerne, som vil svare dig hurtigst muligt, når der er åbent igen. 

 

Her kan du bestille en tid til Online-læge:

 

Læs guide til hvordan du kommer i gang:

                                              Mobil_Falck Red (1).svg

Mobil_Falck Red (1).svgDesktop_Falck Red.svg

Sådan bruger du Online-læge

Du er velkommen til at kontakte din Online-læge om alt, hvad der har med helbredet at gøre. Det kunne fx være en af disse situationer:

✔ Om aftenen opdager du, at dit barn har røde øjne. Er det mon smitsom øjenbetændelse? Du får hurtigt tid til en videokonsultation med dit barn på skødet. Lægen afklarer problemet og får eventuelt lavet en recept til dit nærmeste døgnapotek.

✔ Du har travlt på arbejdet og kan ikke nå til lægen i åbningstiden. Derfor bestiller du tid hos Online-lægen og får en videokonsultation i en arbejdspause eller samme aften hjemme foran skærmen.

✔ Lørdag morgen finder du ud af, at du er løbet tør for din receptpligtige medicin. Online-læge fornyer din recept, så du straks kan hente din medicin på apoteket.  

✔ Hele familien er i sommerhus, da den yngste får feber. Der er langt til lægevagten og det er en helligdag. Du logger ind på appen, stiller dig i kø hos online-lægen - og inden der er gået et kvarter, har du fået en videokonsultation med en læge, som hjælper jer med at finde ud af, hvor alvorligt det er og hvad I kan gøre ved det.

✔ Du har et spørgsmål af intim art, som du kvier dig ved at gå til lægen med. Du kan derfor vælge at få en e-mailkonsultation, hvor du skriver sammen med en erfaren læge - eller få en videokonsultation i diskrete omgivelser hjemme hos dig selv.

Vil du gerne have adgang til Online-læge?

Du kan vælge mellem forskellige sundhedspakker, der alle indeholder Online-læge. 

Købsbetingelser

*Dit abonnement på Sundhedshjælp træder i kraft med det samme | Hurtig diagnose kan først anvendes efter tre måneder (karens) | Du har 14 dages fortrydelsesret | Abonnement kan opsiges med en måneds varsel til udgangen af en måned, dog tidligst ved udløb af bindingsperioden (6 mdr.).

Spørgsmål og svar

Falck Online-læge kan selvfølgelig ikke erstatte din egen læge. Du skal se det som et supplement til din egen læge og det travle sundhedsvæsen. Det er din mulighed for at få lægehjælp hurtigt og enkelt gennem Falck Sundhedshjælp.

Du kan få en videokonsultation enten ved at bestille tid I forvejen eller ved at stille dig I kø og vente på første ledige læge. Du kan også skrive med vores læger via email.

Du kan stille alle former for spørgsmål om dig selv og din nærmeste familie.

Det kan vores Online-læge:

 • Vurdere om du fejler noget alvorligt og skal tilses fysisk.
 • Rådgive og behandle fx allergi, hudgener, virus, infektion o.l.
 • Vurdere dit spørgsmål eller se på din tilstand med ”friske øjne”.
 • Udstede og forny recepter.
 • Videresende den journal, der bliver optaget, til din egen læge, hvis du ønsker det.
 • Udskrive recept på antibiotika, hvis lægen kan stille en diagnose uden at tilse dig fysisk eller at der skal podes for bakterier.

Det kan vores Online-læge ikke:

 • Udskrive recepter på vanedannende medicin, fx sovepiller og stærkt smertestillende medicin.
 • Udskrive recept på antibiotika, hvis lægen vurderer, at du skal tilses fysisk eller at der skal podes for bakterier.

Hvis lægen vurderer, at det er nødvendigt, vil du blive henvist til din egen læge eller lægevagten.

Du kan få videokonsultationer og evt. fornyelse af recepter hos erfarne læger i alle hverdage kl. 8-22 samt weekender og helligdage kl. 8-18.

Du kan bestille tid, når det passer dig på hejdoktor.dk – enten i appen eller på hjemmesiden. Du kan også vente på, at en læge bliver ledig og få tid med det samme. Der er maks. 15. minutters ventetid.

Alle der har Falck Sundhedshjælp kan benytte sig af online-læge. Det er ubegrænset. Hvis du har Falck Sundhedshjælp Enkeltperson kan du kontakte online-læge på vegne af dig og dine børn og hvis du har Falck Sundhedshjælp Husstand dækker det hele husstanden. 

Online-læge er inkluderet i Falck Sundhedshjælp.

Hejdoktor leverer forskellige lægefaglige ydelser. Konsultationer med speciallæger i almen medicin er inkluderet i Falck Sundhedshjælp. Hvis du ønsker at anvende Hejdoktors andre specialister som fx dermatologer eller rheumatologer, skal du selv betale for ydelsen.

Falck samarbejder med Hejdoktor, for at tilbyde dig lægehjælp af højeste kvalitet. Derfor har vi indgået en aftale med Hejdoktor.dk, som har erfaring og kapacitet med at tilbyde online lægehjælp af danske speciallæger i almen medicin (samt speciallæger i hudsygdomme mod betaling).

Når du bruger Online-læge, er Falcks leverandør Hejdoktor.dk dataansvarlig, og dine data vil ikke blive delt med Falck. Hejdoktor.dk overholder Sundhedsstyrelsens og Datatilsynets krav og regler om opbevaring af personfølsomme data og journaler. 

Du kan få nærmere oplysninger fra Hejdoktor.dk om, hvordan de behandler dine data her.