Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Online-læge

Med Falck Sundhedshjælp får du fri adgang til vores online-læger, når det passer dig bedst. Vores online-læger har åbent i hverdage, weekender og helligdage:

 • Hverdage mellem 08-22
 • Weekender og hedlligedage mellem 08-18

Få en online lægekonsultation med en erfaren læge

Med online-læge får du tid hos en af vores online-læger, som kan svare på dine spørgsmål eller forny din recept – fuldstændig som hos din egen læge. Du skal se det som et supplement til din egen læge. Det kan være en god hjælp i en travl hverdag eller når du er i sommerhus og på ferie.

Når du booker en online-læge får du tid hos en dansk speciallæge i almen medicin. Vi bruger kun erfarne danske speciallæger i almen medicin. Vi samarbejder med Hejdoktor, for at kunne tilbyde dig lægehjælp af højeste kvalitet.

Servicen leveres af Hejdoktor, som er en del af Falck.

 

Åbningstider

 • Mandag-fredag kl. 8-22
 • Lørdag-søndag kl. 8-18
 • Helligdage kl. 8-18

Uden for åbningstiderne kan du sende en besked til online-lægerne, som vil svare dig hurtigst muligt, når der er åbent igen. 

Sådan foregår det

Når du har brug for at tale med en læge, skal du bare logge ind på Online-læge på din app eller pc. Her kan du:

 • Vælge en tid til en videokonsultation, når det passer dig bedst.
 • Stille dig i kø til den første ledige konsultation inden for 15 minutter.
 • Få en e-mailkonsultation, hvor du skriver sammen med en læge.

Vælg en privat sundhedssikring med Online-læge

Købsbetingelser

*Dit abonnement på Sundhedshjælp træder i kraft med det samme | Hurtig diagnose kan først anvendes efter tre måneder (karens) | Du har 14 dages fortrydelsesret | Abonnement kan opsiges med en måneds varsel til udgangen af en måned, dog tidligst ved udløb af bindingsperioden (6 mdr.).

Eksempler på, hvornår du kan bruge din Online-læge

Du er velkommen til at kontakte din online-læger om alt, hvad der har med helbredet at gøre. Det kunne fx være en af disse situationer:

 • Om aftenen opdager du, at dit barn har røde øjne. Er det mon smitsom øjenbetændelse? Du får hurtigt tid til en videokonsultation med dit barn på skødet. Lægen afklarer problemet og får eventuelt lavet en recept til dit nærmeste døgnapotek.

 • Du har travlt på arbejdet og kan ikke nå til lægen i åbningstiden. Derfor bestiller du tid hos online-lægen og får en videokonsultation i en arbejdspause eller samme aften hjemme foran skærmen.

 • Lørdag morgen finder du ud af, at du er løbet tør for din receptpligtige medicin. Online-læge fornyer din recept, så du straks kan hente din medicin på apoteket.  

 • Hele familien er i sommerhus, da den yngste får feber. Der er langt til lægevagten og det er en helligdag. Du logger ind på appen, stiller dig i kø hos online-lægen - og inden der er gået et kvarter, har du fået en videokonsultation med en læge, som hjælper jer med at finde ud af, hvor alvorligt det er og hvad I kan gøre ved det.

 • Du har et spørgsmål af intim art, som du kvier dig ved at gå til lægen med. Du kan derfor vælge at få en e-mailkonsultation, hvor du skriver sammen med en erfaren læge - eller få en videokonsultation i diskrete omgivelser hjemme hos dig selv.

Vi tilbyder også en sundhedssikring, hvor du kan undgå karenstiden på 3 måneder, og dermed kan bruge ydelserne i abonnementet med det samme. Læs om Falck Sundhedshjælp her.

Spørgsmål og svar

Falck Online-læge kan selvfølgelig ikke erstatte din egen læge. Du skal se det som et supplement til din egen læge og det travle sundhedsvæsen. Det er din mulighed for at få lægehjælp hurtigt og enkelt gennem Falck Sundhedshjælp.

Du kan få en videokonsultation enten ved at bestille tid I forvejen eller ved at stille dig I kø og vente på første ledige læge. Du kan også skrive med vores læger via email.

Du kan stille alle former for spørgsmål om dig selv og din nærmeste familie.

Det kan vores Online-læge:

 • Vurdere om du fejler noget alvorligt og skal tilses fysisk.
 • Rådgive og behandle fx allergi, hudgener, virus, infektion o.l.
 • Vurdere dit spørgsmål eller se på din tilstand med ”friske øjne”.
 • Udstede og forny recepter.
 • Videresende den journal, der bliver optaget, til din egen læge, hvis du ønsker det.
 • Udskrive recept på antibiotika, hvis lægen kan stille en diagnose uden at tilse dig fysisk eller at der skal podes for bakterier.

Det kan vores Online-læge ikke:

 • Udskrive recepter på vanedannende medicin, fx sovepiller og stærkt smertestillende medicin.
 • Udskrive recept på antibiotika, hvis lægen vurderer, at du skal tilses fysisk eller at der skal podes for bakterier.

Hvis lægen vurderer, at det er nødvendigt, vil du blive henvist til din egen læge eller lægevagten.

Du kan få videokonsultationer og evt. fornyelse af recepter hos erfarne læger i alle hverdage kl. 8-22 samt weekender og helligdage kl. 8-18.

Du kan bestille tid, når det passer dig på hejdoktor.dk – enten i appen eller på hjemmesiden. Du kan også vente på, at en læge bliver ledig og få tid med det samme. Der er maks. 15. minutters ventetid.

Alle der har Falck Sundhedshjælp kan benytte sig af online-læge. Det er ubegrænset. Hvis du har Falck Sundhedshjælp Enkeltperson kan du kontakte online-læge på vegne af dig og dine børn og hvis du har Falck Sundhedshjælp Husstand dækker det hele husstanden. 

Online-læge er inkluderet i Falck Sundhedshjælp.

Hejdoktor leverer forskellige lægefaglige ydelser. Konsultationer med speciallæger i almen medicin er inkluderet i Falck Sundhedshjælp. Hvis du ønsker at anvende Hejdoktors andre specialister som fx dermatologer eller rheumatologer, skal du selv betale for ydelsen.

Falck samarbejder med Hejdoktor, for at tilbyde dig lægehjælp af højeste kvalitet. Derfor har vi indgået en aftale med Hejdoktor.dk, som har erfaring og kapacitet med at tilbyde online lægehjælp af danske speciallæger i almen medicin (samt speciallæger i hudsygdomme mod betaling).

Når du bruger Online-læge, er Falcks leverandør Hejdoktor.dk dataansvarlig, og dine data vil ikke blive delt med Falck. Hejdoktor.dk overholder Sundhedsstyrelsens og Datatilsynets krav og regler om opbevaring af personfølsomme data og journaler. 

Du kan få nærmere oplysninger fra Hejdoktor.dk om, hvordan de behandler dine data her.