Kundeservice 70102031 Support nr.: 0
Prisbetingelser for


Dit Sundhedsunivers 

Din sundhed - ét klik væk

Falcks Sundhedsunivers

Velkommen til Falcks Sundhedsunivers for medarbejdere, der vil fungere som dit one-point of contact til alle de sundhedstilbud du har adgang til, enten gennem din pensionskasse, Falck eller Personaleforeningen.

På denne side vil du kunne finde information, kontaktoplysninger, links og alt det du skal bruge for at sikre din trivsel og sundhed.

Falck ønsker at være
 • Great and Healthy Place to Work

  I Falck ønsker vi at blive et integreret sundhedshus. Det gælder for vores medarbejdere, kunder og patienter. I den forbindelse er Falcks Sundhedsstrategi for medarbejdere i Danmark ved at blive rullet ud.  Fokus er her på det sikkerhedsmæssige, trivsel og det fysisk. Det er en vigtig del i, at Falck bliver et Great and Healthy Place to Work, hvor vi drager omsorg (We Care Deeply) for vores medarbejdere. 

 • Holistisk tilgang til sundhed

  Fremme en holistisk tilgang til sundhed med fokus på Krop, Sind og Livsstil

 • Simpelt og lettilgængeligt sundhedsunivers

  Falck vil skabe et simpelt og lettilgængeligt sundhedsunivers, hvor medarbejdernes sundhed via app’en Falck Pulse kun er ét klik væk.

 • Sundhedmatrix - overblik over dine sundhedstilbud

  Du kan få et overblik over alle dine sundhedstilbud gennem Falck, PensionDanmark eller Velliv her.

Sundhedstilbud - Pensionskasser


Online læge, Fysisk Behandling, Mental Velvære (Psykolog) mm.

PensionDanmark

Sundhedstilbud hvis du har PensionDanmark

Se dine sundhedstilbud
 

Velliv

Velliv - sundhedstilbud hvis du har Velliv (+ PKA m.fl.)

Se dine sundhedstilbud
 

Sundhedstilbud - Falck

 

Falck Pulse

Dit sundhedsunivers kun ét klik væk - Nyhedsbreve, download mm.
 

Smart breaks og Online træning


Falck Healthcare faciliterer hver dag klokken 13.00 Smart Breaks, der er 10 minutters øvelser du kan lave på kontoret eller derhjemme.

Du kan også finde længere online træningspas med blandt andet yoga, mave - og rygtræning og funktionel træning.

Klik på billedet til højre, sæt kryds i kalenderen og del gerne linket med dine kollegaer.

Falck Sport

Find aktiviteter, læs mere om foreningen eller skriv dig op til nyhedsmail

Læs mere
 

Lokale sportsambassadøre

Find din lokale sportsambassadør

Læs mere
 

Falck Sport på Facebook

  Læs mere

Falck Sport webshop

  Læs mere

Bliv sportsambassadør

  Læs mere

Træn som en redder

  Læs mere

heart.png Din sundhed

Falcks Sundhedspolitik tager udgangspunkt i KRAMS-faktorerne (Kost, Rygning, Alkohol, Motion, Stress). KRAMS-faktorerne er det, der påvirker vores sundhed allermest.

I Falck er vi gået skridtet videre, da vi har tilføjet M for ’Mental sundhed’ - KRAMMS. Der er meget som peger på, at du skal først og fremmest have det godt mentalt, før du kan tænke over, hvad du spiser og have energien til at dyrke motion. Desuden kan fokus på din mentale sundhed virke forebyggende på stress.

Motion

Læs mere
 

Sund kost på stationerne

  Læs mere

Mental sundhed

  Læs mere
Sundhedstjek
Alkohol, Rygning & Stress
 • Alkohol (inkl. euforiserende stoffer)

  Falcks alkoholpolitik beskriver retningslinjer og muligheder ift. alkohol samt øvrige euforiserende stoffer.

  Ligeledes fremgår det, hvordan du som kollega og leder skal forholde dig, hvis en medarbejder er havnet i et misbrug. Misbrug kan medføre alvorlige konsekvenser for både den misbrugsramte selv, men også for dennes familie, kollegaer og øvrige omgangskreds.

  Der kan være en række forskellige signaler, der kan indikere misbrug, og det er vigtigt at man ved mistanke om misbrug, ikke er bange for at tage spørgsmålet op med nærmeste leder eller tillids- /arbejdsmiljø-repræsentant.

  At få afklaret om der er tale om et misbrug og i givet fald hjulpet kollegaen ud af dette, er alene et tegn på omsorg for hinanden.

  Har du brug for hjælp, eller har du en kollega, som du er bekymret for?

  Kontakt Personaleforeningen på tlf.: 20322045, som kan hjælpe dig videre. Alle medarbejdere er omfattet af ordningen.

 • Rygning

  Rygning er dén faktor, der har den største negative indflydelse på folkesundheden i Danmark. Hvert år dør 14.000 mennesker i Danmark af rygning og 2.000 mennesker af passiv rygning. Ved at ryge øges risikoen for at udvikle livsstilssygedomme som f.eks. KOL, kræft og hjerte-kar-sygdomme. Så der er mange gode grunde til at holde op med at ryge. Flere kommuner i Danmark tilbyder gratis rygestop kurser, så hvis du føler, at du har brug for hjælp til at stoppe med at ryge, så undersøg om din kommune tilbyder rygestop kurser.

  Falck har vedtaget en rygepolitik, der fastsætter at rygning ikke er tilladt i virksomhedens bygninger og køretøjer, eller ifm kundekontakt. E-cigaretter er omfattet af rygepolitikken på samme vis som almindelig tobaksrygning.

  Nedenstående vedhæftning er et dokument udarbejdet af Sundhedsstyrelsen, som er en rygestop-guide, der kan være nyttig at gøre brug af ved rygestop.

  Ønsker du flere informationer om rygestop og kurser, kan du læse mere på lungeforeningens hjemmeside.

 • Stress

  Hos Falck Healthcare kan du bl.a. finde en række gode råd til, hvad du kan gøre ift. stress blandt kollegaer, ledere eller pårørende. Derudover ligger der en række beskrivelser om fakta og forebyggelse som kan bidrage til at sætte fokus på stress.

Kost, Motion & Mental sundhed
 • Kost

  "Du bliver, hvad du spiser" siger man - og der er noget om snakken! Dine kostvaner er derfor af stor betydning for dit helbred og dit daglige velvære.

  Falck har arbejdet med sund kost gennem projektet - Redder uden skader. Der blev i den forbindelse udarbejdet forskellige materialer, der med fordel kan bruges som inspiration til at fokusere på sund kost ude på stationerne/afdelingerne.

 • Motion

  At dyrke motion er et helt vitalt parameter for at holde sig sund og rask.

  I Falck er motion et område, der vil blive sat ekstra fokus på fremover for at minimere antallet af arbejdsskader og sygedage, samt for at medvirke til et generelt øget velvære blandt medarbejderne i form af fornyet energi. Kroppen er vores primære tekniske hjælpemiddel i mange situationer, ikke bare under arbejdet i Falck, men også på hjemmefronten og i fritiden.

  HR Danmark og Falck Sport arbejder tæt sammen for at sikre en række aktivitetstilbud til medarbejderne, og der er blevet indført fysisk krav til optagelse som elev i ambulancetjenesten. Årets aktiviteter i Falck og Falck Sport kan du se på årshjulet.

  Du kan se de forskellige øvelser i den fysiske test til elever i ambulancetjenesten her (Kan du bestå prøven?). For at minimere skaderisiko i forbindelse med arbejdet i den akutte ambulancetjeneste, har der i projektet "Redder uden skader" været fokus på motion og træning.

 • Mental sundhed

  Din mentale sundhed går hånd i hånd med din trivsel på arbejdspladsen. Din trivsel er vigtig for Falck, da vi ønsker at du har det godt, og fordi vi drager omsorg om vores kollegaer.

  Mindfulness

  Ofte er vi kun delvist til stede i det, som sker i os og omkring os. Vi har mange bolde i luften, og vi opererer derfor tit på 'autopilot'.

  Ved at træne os i at være bevidst opmærksomme og nærværende i forhold til os selv og vores omgivelser, kan vi handle mere hensigtsmæssigt.

  Har du brug for at tale med nogen?

  Har du oplevet noget, som udfordrer din mentale sundhed? Eller går du med tanker, som påvirker dig på arbejdet? Medarbejdere som har Pension Danmark eller Pension Velliv kan kontakte følgende telefonnumre:

  • Kontakt Pension Danmark: 7010 0806
  • Kontakt Pension Velliv: 7010 2012

Træningsprogrammer

  Læs mere

Sikkerhed & Miljø

  Læs mere

Falck Sports nyhedsbrev

  Læs mere

Fitness-kæden SATS rabat

  Læs mere

Har du spørgsmål? 

Kontakt HR Danmark, Support hvis du har spørgsmål vedrørende Cornerstone (kontrakter og ændringer), politikker og guidelines m.v. 

Kontakt HR Danmark, Sikkerhed & Miljø hvis du har spørgsmål vedrørende arbejdsmiljø, arbejdspladsvurdering (APV), hvordan du indrapporter en arbejdsskade m.v.

Kontakt HR Danmark, Falck Sport hvis du har spørgsmål vedrørende Falck Sports aktiviteter eller hvad der kræves af dig, hvis du overvejer at blive sportsambassadør.