Kundeservice 70102031 Support nr.: 0
Prisbetingelser for
Falcks Sundhedsunivers

Velkommen til Falcks Sundhedsunivers for medarbejdere, der vil fungere som dit one-point of contact til alle de sundhedstilbud du har adgang til, enten gennem din pensionskasse, Falck eller Personaleforeningen.

På denne side vil du kunne finde information, kontaktoplysninger, links og alt det du skal bruge for at sikre din trivsel og sundhed.

I denne oversigt kan du få overblik over hvilke sundhedstilbud, du har som medarbejder i Falck. 

Oversigten er inddelt i:

  • Sundhedstilbud til alle Falck medarbejdere
  • Sundhedstilbud til medarbejdere, der har pension i PensionDanmark
  • Sundhedstilbud til medarbejdere der har pension i AP Pension eller PKA
  • Sundhedstilbud tilkøb til familie, samlevere mm. Find ud af mere ved at klikke HER

Længere nede på siden kan du se hvordan du får adgang til dine sundhedstilbud alt efter om du har pension hos PensionDanmark (reddere, HK'er mm.) eller AP Pension (Leder/specialister).

Health Matrix Falck_Opdateret 04092023.PNG

Røgfri arbejdstid

Klik her for tilmelding til kurser, information, dialogværktøj mm.

Læs mere
 

Sundhedstilbud - Pensionskasser


Online læge, Fysisk Behandling, Mental Velvære (Psykolog) mm.

Du kan finde dine sundhedstilbud ved at klikke på den boks hvor du har din pensionsordning. 

Sundhedstilbud - Falck

 

Smart breaks og Online træning


Falck Healthcare faciliterer hver dag klokken 13.00 Smart Breaks, der er 10 minutters øvelser du kan lave på kontoret eller derhjemme.

Du kan også finde længere online træningspas med blandt andet yoga, mave - og rygtræning og funktionel træning.

Klik på billederne herunder, sæt kryds i kalenderen og del gerne linket med dine kollegaer.

Du kan også finde træningsprogrammer, hvor du kan træne din nakke, skulle, mobilitet, træning ved skrivebordet eller finde grundtræning til brand eller ambulanceaspirantprøven.

Projekt Station

Læs mere
 

Træningsprogrammer

Læs mere
 

Smart breaks

Læs mere
 

Stress

Læs mere
 

Mental sundhed

Læs mere
 

Øvelser

Læs mere
 

Sund kost på stationerne

Læs mere
 

Fysisk Sundhed

Læs mere
 

Sund kost

Læs mere
 

Falck ønsker at være

I Falck ønsker vi at blive et integreret sundhedshus. Det gælder for vores medarbejdere, kunder og patienter. I den forbindelse er Falcks Sundhedsstrategi for medarbejdere i Danmark ved at blive rullet ud.  Fokus er her på det sikkerhedsmæssige, trivsel og det fysisk. Det er en vigtig del i, at Falck bliver et Great and Healthy Place to Work, hvor vi drager omsorg (We Care Deeply) for vores medarbejdere. 

Fremme en holistisk tilgang til sundhed med fokus på Krop, Sind og Livsstil

Falck vil skabe et simpelt og lettilgængeligt sundhedsunivers, hvor medarbejdernes sundhed via app’en Falck Pulse kun er ét klik væk.

Du kan få et overblik over alle dine sundhedstilbud gennem Falck, PensionDanmark eller AP Pension her.

Falck Sport - sund & sjov fritid for alle

I Falck er der er bred interesse for sport, og som medarbejder i Falck har du mulighed for at dyrke sport med dine kollegaer. Der er altid en sportsambassadør nær dig, som er med til at planlægge aktiviteter og arrangementer for dig og dine kollegaer.

Falck Sport

Find aktiviteter, læs mere om foreningen eller skriv dig op til nyhedsmail

Læs mere
 

Lokale sportsambassadøre

Find din lokale sportsambassadør

Læs mere
 

Falck Sport på Facebook

  Læs mere

Falck Sport webshop

  Læs mere

Bliv sportsambassadør

  Læs mere

Træn som en redder

  Læs mere

Alkohol, Rygning & Stress

Falcks alkoholpolitik beskriver retningslinjer og muligheder ift. alkohol samt øvrige euforiserende stoffer.

Ligeledes fremgår det, hvordan du som kollega og leder skal forholde dig, hvis en medarbejder er havnet i et misbrug. Misbrug kan medføre alvorlige konsekvenser for både den misbrugsramte selv, men også for dennes familie, kollegaer og øvrige omgangskreds.

Der kan være en række forskellige signaler, der kan indikere misbrug, og det er vigtigt at man ved mistanke om misbrug, ikke er bange for at tage spørgsmålet op med nærmeste leder eller tillids- /arbejdsmiljø-repræsentant.

At få afklaret om der er tale om et misbrug og i givet fald hjulpet kollegaen ud af dette, er alene et tegn på omsorg for hinanden.

Har du brug for hjælp, eller har du en kollega, som du er bekymret for?

Kontakt Personaleforeningen på tlf.: 20322045, som kan hjælpe dig videre. Alle medarbejdere er omfattet af ordningen.

Rygning er dén faktor, der har den største negative indflydelse på folkesundheden i Danmark. Hvert år dør 14.000 mennesker i Danmark af rygning og 2.000 mennesker af passiv rygning. Ved at ryge øges risikoen for at udvikle livsstilssygedomme som f.eks. KOL, kræft og hjerte-kar-sygdomme. Så der er mange gode grunde til at holde op med at ryge. Flere kommuner i Danmark tilbyder gratis rygestop kurser, så hvis du føler, at du har brug for hjælp til at stoppe med at ryge, så undersøg om din kommune tilbyder rygestop kurser.

Falck har vedtaget en rygepolitik, der fastsætter at rygning ikke er tilladt i virksomhedens bygninger og køretøjer, eller ifm kundekontakt. E-cigaretter er omfattet af rygepolitikken på samme vis som almindelig tobaksrygning.

Ønsker du flere informationer om rygestop og kurser, kan du læse mere på lungeforeningens hjemmeside.

Hos Falck Healthcare kan du bl.a. finde en række gode råd til, hvad du kan gøre ift. stress blandt kollegaer, ledere eller pårørende. Derudover ligger der en række beskrivelser om fakta og forebyggelse som kan bidrage til at sætte fokus på stress.

Kost, Motion & Mental sundhed

"Du bliver, hvad du spiser" siger man - og der er noget om snakken! Dine kostvaner er derfor af stor betydning for dit helbred og dit daglige velvære.

Falck har arbejdet med sund kost gennem projektet - Redder uden skader. Der blev i den forbindelse udarbejdet forskellige materialer, der med fordel kan bruges som inspiration til at fokusere på sund kost ude på stationerne/afdelingerne.

At dyrke motion er et helt vitalt parameter for at holde sig sund og rask.

I Falck er motion et område, der vil blive sat ekstra fokus på fremover for at minimere antallet af arbejdsskader og sygedage, samt for at medvirke til et generelt øget velvære blandt medarbejderne i form af fornyet energi. Kroppen er vores primære tekniske hjælpemiddel i mange situationer, ikke bare under arbejdet i Falck, men også på hjemmefronten og i fritiden.

HR Danmark og Falck Sport arbejder tæt sammen for at sikre en række aktivitetstilbud til medarbejderne, og der er blevet indført fysisk krav til optagelse som elev i ambulancetjenesten. Årets aktiviteter i Falck og Falck Sport kan du se på årshjulet.

Du kan se de forskellige øvelser i den fysiske test til elever i ambulancetjenesten her (Kan du bestå prøven?). For at minimere skaderisiko i forbindelse med arbejdet i den akutte ambulancetjeneste, har der i projektet "Redder uden skader" været fokus på motion og træning.

Din mentale sundhed går hånd i hånd med din trivsel på arbejdspladsen. Din trivsel er vigtig for Falck, da vi ønsker at du har det godt, og fordi vi drager omsorg om vores kollegaer.

Mindfulness

Ofte er vi kun delvist til stede i det, som sker i os og omkring os. Vi har mange bolde i luften, og vi opererer derfor tit på 'autopilot'.

Ved at træne os i at være bevidst opmærksomme og nærværende i forhold til os selv og vores omgivelser, kan vi handle mere hensigtsmæssigt.

Har du brug for at tale med nogen?

Har du oplevet noget, som udfordrer din mentale sundhed? Eller går du med tanker, som påvirker dig på arbejdet? Medarbejdere som har Pension Danmark eller AP Pension kan kontakte følgende telefonnumre:

  • Kontakt Pension Danmark: 7010 0806
  • Kontakt Falck Healthcare: 7010 2012

Træningsprogrammer

  Læs mere

Sikkerhed & Miljø

  Læs mere

Falck Sports nyhedsbrev

  Læs mere

Rabat på fitness

  Læs mere

Har du spørgsmål? 

Kontakt HR Danmark, Support hvis du har spørgsmål vedrørende Cornerstone (kontrakter og ændringer), politikker og guidelines m.v. 

Kontakt HR Danmark, Sikkerhed & Miljø hvis du har spørgsmål vedrørende arbejdsmiljø, arbejdspladsvurdering (APV), hvordan du indrapporter en arbejdsskade m.v.

Kontakt HR Danmark, Falck Sport hvis du har spørgsmål vedrørende Falck Sports aktiviteter eller hvad der kræves af dig, hvis du overvejer at blive sportsambassadør.