Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Coronatest med svar på 15 min.

Falck giver dig nu mulighed for at blive testet for Covid-19 uden tidsbestilling eller henvisning fra læge for 299 kr pr. test. Mød blot op ved et af vores testcentre. Læs mere om hvordan herunder.


Hurtigt testsvar:

Resultatet foreligger efter 15 min.
Høj sikkerhed for korrekt svar:

Vi benytter test fra nogle af verdens største medicinalselskaber*) og har trænet vores personale i at udføre dem korrekt og professionelt
Du er i sikre hænder

Vores veluddannede medarbejdere udfører testen under lægeligt tilsyn
*) Vi anvender den CE-godkendte Standard Q Covid-19 Ag fra SD Biosensor Inc. og Panbio Covid-19 Ag Test fra Abbott. Testene er valideret af producenterne til en sensitivitet på 93-98% og en specificitet på 99%. Se også afsnittet ”Om de anvendte antigen-tests” nedenfor for yderligere information.

Testen er en antigen-test, der foretages ved næsepodning. Testen viser, om man har coronasmitte i kroppen her og nu. Vi gør opmærksom på, at en antigen-test er en anden type test end den PCR-test, myndighederne anvender, og at der kan være forskel på de to testtypers nøjagtighed. Læs mere nederst på hjemmesiden.

Testmuligheden er et supplement til de offentlige testtilbud. Falcks tilbud bidrager til, at flere testes, og at ventetiden på testsvar bliver kortere for brugere, hvor en ventetid på 48 timer for testsvar er for lang og/eller omkostningsfuld. I flere tilfælde har vi fundet positive svar hos brugere, der ikke haft symptomer. Dermed har vi fundet smittede, der ellers kunne have smittet andre uden at vide det.

Testresultaterne indrapporteres til Styrelsen for Patientsikkerhed, så de kan indgå i myndighedernes monitorering af smitteudbredelsen i Danmark.

Coronatest uden tidsbestilling og henvisning fra lægen

Du behøver som privatperson ikke bestille tid til testen eller få en henvisning. Du kan blot møde op på ét af vores testcentre. De enkelte testcentres åbningstider fremgår af skemaer nedenfor. Bemærk at ventetid kan forekomme på de enkelte testcentre. Nedenfor på denne hjemmeside oplyser vi den øjeblikkelige forventede ventetid på hvert center.

Vi tester børn over 5 år. Børn under 15 år skal være i følge med en voksen. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Find vores Covid testcentre her: 

Se ventetider

Ventetiden er skønnet og kan ændre sig med kort varsel

Sådan foregår en coronatest hos Falck

 • Mød op på ét af vores testcentre. Åbningstider og evt. ventetid oplyses ovenfor
 • Husk, at du skal være iført mundbind, når du ankommer til testcentret
 • Du skal medbringe ID i form af sundhedskort, kørekort eller pas
 • Testen er en næsepodning, og den udføres af vores testpersonale under lægeligt tilsyn.
 • Når testen er udført, modtager du informationsmateriale og vejledning om, hvordan du skal forholde dig.
 • Hvis dit testresultat er negativt, og du har symptomer på COVID-19, anbefaler vi, at du isolerer dig og diskuterer dit testresultat med din egen læge.
 • Hvis dit testresultat er positiv anbefales det, at du lader dig teste i ét af de offentlige testcentre, som benytter PCR-test, med henblik på nærmere udredning af smitten.
 • Testen koster 299 kr., og du betaler for testen med det samme med betalingskort (Dankort, Visa eller MasterCard) eller via MobilePay.
 • Ifølge loven skal vi oprette en patientjournal på alle, vi tester – uanset testens resultat. Vi er forpligtet til ved lov at gemme journalerne i 10 år.
 • Når du kommer til et af vores testcentre, får du derfor udleveret en vejledning om privatlivspolitikken. I vejledningen kan du læse, hvilke oplysninger vi gemmer, til hvilket formål og hvor længe.
 • Vi indberetter smittetilfælde til Styrelsen for Patientsikkerhed.
 • Skal du på udlandsrejse, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle lande, der accepterer en antigen-test som gyldig dokumentation for foretaget Covid-19 test. Derfor opfordrer vi dig til at undersøge det pågældende lands indrejserestriktioner inden afrejse.
 • Hvis du af myndighederne er kategoriseret som en såkaldt "Nær kontakt" – altså med sikkerhed har været i nærheden af en smittet person – så skal du præstere en negativ PCR-test fra ét af de offentlige testcentre før du kan udtræde af selvisolation. Det gælder både børn og voksne.

Følg altid retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen både før og efter en test, uanset testresultat.

I nedenstående dokumenter kan du læse nærmere om, hvordan man ved positivt svar skal forholde sig.

Dansk:

Engelsk:

Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at ringe til vores kundeservice 70 10 40 80
Telefonen har åbent:
Man – torsdag – 8.00 til 17.00
Fredag – 8.00 til 15.30.

Test for virksomheder

Er du interesseret i tests til virksomheder eller institutioner, kan læse mere om vores muligheder her: www.falck.dk/coronatest

Om de anvendte antigen-tests

En nylig gennemgang af 20 forskningsstudier gennemført af Cochrane Institute (uafhængigt, internationalt netværk af forskere og institutioner, som kritisk gennemgår information fra hele verden om effekten af forskellige behandlinger) viser, at forskningen i antigentest er relativt begrænset og af ringe kvalitet. På den baggrund anbefaler Cochrane mere forskning. Statens Serum Institut har på den baggrund sat spørgsmålstegn ved følsomheden af de hurtigtests, som flere danske læger og sundhedsvirksomheder tilbyder.

I Falck tager vi det alvorligt, når der bliver stillet spørgsmålstegn ved de produkter, vi benytter. Vi vil nu tage tiltag for at få valideret vores tests yderligere, ligesom vi vil rette henvendelse til producenterne om dette, da vi forventer den testkvalitet som er oplyst af producenterne, er gældende – særligt da vi udfører testen med veluddannet personale, der foretager podningerne korrekt.

Indtil nu har vi i Falck udført ca. 35.000 tests hvoraf 1,8% er positiv for Covid-19. Det svarer procentuelt til, hvad der hidtil er fundet i de offentlige testcentre.

Hurtigtestene benyttes ikke kun af flere danske læger og sundhedsvirksomheder. De norske sundhedsmyndigheder benytter i dag tilsvarende test i deres screeningsprogram. Også i Tyskland, Frankrig og flere andre lande benyttes testene til screening. I Slovakiet testede myndighederne i begyndelsen af november 2/3 af landets befolkning i løbet af to dage. Screening fandt flere end 57.000 smittede, som ikke tidligere var identificeret.

Vidste du

At Falck tilbyder private sundhedssikringer, der dækker dig og din familie? Uden aldersloft til en fast pris hele livet – og uanset din sygdomshistorik.

Du kan vælge mellem to pakker, der bl.a. sikrer dig:

 • Hurtig tid til forundersøgelse med henblik på at få stillet en diagnose
 • Videokonsultationer med en læge – dag, aften og weekend
 • En sundhedsfaglig tovholder, der hjælper dig trygt igennem dit forløb
 • Behandlinger hos psykolog, kiropraktor og fysioterapeut – uden henvisning