Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Gratis coronatest (strakstest)


Uden tidsbestilling og med hurtigt svar
Falck og de danske regioner giver dig nu mulighed for gratis at blive testet for Covid-19 uden tidsbestilling eller henvisning fra læge. Mød blot op ved et af vores testcentre. Læs mere om hvordan herunder. 

Tilbuddet gælder til d. 31.1.

 


Hurtigt testsvar:

Resultatet foreligger efter 15 min. og dokumentation kan udleveres skriftligt i testcenteret
Høj sikkerhed for korrekt svar:

Vi benytter tests fra nogle af verdens største medicinalselskaber*)
Du er i sikre hænder:

Vores veluddannede medarbejdere udfører testen korrekt og under lægeligt tilsynOm vores antigentests

*) Vi anvender den CE-mærkede SARS-CoV-2 antigen test fra Roche. Testen er en antigen-test, der foretages ved næsepodning. Testen viser, om man har coronasmitte i kroppen her og nu. Vi gør opmærksom på, at en antigen-test er en anden type test end den PCR-test, der benyttes i Testcenter Danmarks tilbud, og der er forskel på de to testtypers nøjagtighed, afhængig af hvor man er i smitte- eller sygdomsforløbet. Læs mere nederst på hjemmesiden. Testmuligheden er et supplement til de offentlige testtilbud. Falcks tilbud bidrager til, at flere testes, og at ventetiden på testsvar bliver kortere for brugerne. Du behøver som privatperson ikke bestille tid til testen eller vente på at få en lægehenvisning. Du kan blot møde op på ét af vores testcentre. Find mere info herunder.

Testresultaterne indrapporteres til Styrelsen for Patientsikkerhed, så de kan indgå i myndighedernes monitorering af smitteudbredelsen i Danmark.

 

 

OBS: Er du nær kontakt til en smittet eller har du symptomer på Covid, skal du lade dig teste med PCR-test i Testcenter Danmarks regi.
Følg altid retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen både før og efter en test, uanset testresultat.

Brev til voksne der er smittet med coronavirus (dansk)
Brev til voksne, som har børn der er smittet med coronavirus (dansk)
Letter for adults tested positive (eng.)
Letter for adults whose children tested positive (eng.)

 

Se adresser på testcentre 

streamline-icon-maps-pin-1@40x40.svg

OBS: Er du rejsende til CPH lufthavn? Klik her i stedet

Husk, at du skal være iført mundbind, når du ankommer til testcentret og medbringe ID i i form af sundhedskort, kørekort eller pas

Se åbningstider + ventetider

Icon stopwatch Dark red.svg

Vi arbejder så hurtigt vi kan, men der kan være ventetid på nogle af vores teststeder. Klik og se aktuelle åbningstider og ventetider herover. 

Husk varm påklædning - ventetid foregår overvejende udendørs

Spørgsmål og svar

Vidste du

At Falck tilbyder private sundhedssikringer, der dækker dig og din familie? Uden aldersloft til en fast pris hele livet – og uanset din sygdomshistorik.

Du kan vælge mellem to pakker, der bl.a. sikrer dig:

  • Hurtig tid til forundersøgelse med henblik på at få stillet en diagnose
  • Videokonsultationer med en læge – dag, aften og weekend
  • En sundhedsfaglig tovholder, der hjælper dig trygt igennem dit forløb
  • Behandlinger hos psykolog, kiropraktor og fysioterapeut – uden henvisning

Coronatest uden tidsbestilling eller henvisning

 

- Mere om de anvendte antigen-tests

En antigentest er baseret på en immunkemisk påvisning af virusproteiner (antigener) i prøven. Dette foregår ved at virusantigenerne fastholdes til en membran vha. antistoffer, der er specifikke mod SARS-CoV-2. Denne metode er mindre følsom end PCR, idet antigenerne ikke opformeres, men påvises direkte. Derfor kan usikkerheden meget tidligt i et smitteforløb være større end ved PCR-test. I Falcks testcentre, udfører vi antigentests.

PCR - der står for Polymerase Chain Reaction er en meget følsom testmetode, der leder efter COVID-19 virussens RNA ved hjælp af en genetisk kædereaktion. Testen kan påvise helt ned til én enkelt viruspartikel i en slimprøve fra næsen eller halsen, idet arvematerialet fra SARS-CoV-2 opformeres i processen. Denne testmetode er derfor særligt velegnet til test tidligt i smittefasen eller sent i sygdomsforløbet (hvor antallet af viruspartikler er lavt). PCR-testene udføres via det offentlige testsystem uden for Falcks regi.

Vi anbefaler, at du hvis du er nær kontakt eller har symptomer på covid-19 lader dig teste med PCR-test hos Testcenter Danmark. Tal evt. med din egen læge hvis du er utryg.