Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Gode råd til førstehjælp og sundhed

Her kan du finde alle vores gode førstehjælpsråd. Førstehjælpsrådene er udarbejdet på baggrund af de behandlingsprincipper, vi anvender i Falcks ambulancetjeneste. Dermed har vi omsat mange års erfaring til praktisk førstehjælp.

Sidst opdateret d. 08.06.2022
Kvalitetssikret af: T. Krag, Paramediciner hos Falck

Målet er at gøre dig i stand til at yde den rette hjælp ved ulykker og pludselig opstået sygdom, så du i sidste ende kan være med til at redde liv. Det gælder både derhjemme, på arbejdspladsen, og når du færdes udenfor.

Husk: Det hjælper at hjælpe.

Vigtigt! 
Førstehjælpsrådene er vejledende, og Falck er ikke ansvarlig for eventuel tings- eller personskade og/eller tab, der er indtrådt som følge af anvendelse af førstehjælpsrådene. For eksempel ved forkert gennemførelse af den ydede hjælp til en tilskadekommen person ved anvendelse af førstehjælpsrådene. Tilkald altid en ambulance eller ring til Akuttelefonen, læge eller skadestue, hvis du er i tvivl, om en person har brug for hjælp.

Sådan bruger du en hjertestarter

Du har sikkert set dem - hjertestarterne, der hænger rundt omkring med det grønne skilt med det hvide lyn på. Her på siden kan du se vores video og læse de generelle retningslinjer for, hvad du skal gøre, hvis en person falder om med hjertestop.

Læs mere

Sådan giver du hjertemassage og kunstigt åndedræt

Hvis en person falder om med hjertestop, vil det typisk være en, du kender. Se her, hvordan du giver hjertemassage og kunstigt åndedræt, også kaldet hjerte-lungeredning. Det er ikke så svært, hvis du ved, hvad du skal gøre.

Læs mere

Få en god arbejdsstilling ved skrivebordet

Vores ekspert giver dig nogle enkelte huskeregler til, hvordan du sidder rigtigt ved dit skrivebord

Læs mere

Sådan undgår du nakke og skuldersmerter

Ensidige arbejdsstillinger gør at mange får ondt i nakke og skuldre. Vores ekspert viser dig tre enkelte øvelser, der kan forhindre disse smerter

Læs mere

Lær førstehjælp ved forstuvning

Førstehjælp ved forstuvninger er ro, is, kompression (compression) og elevation - også kaldet RICE-princippet. Få forklaringen på, hvad det betyder i denne video.

Læs mere

3 gode øvelser for ryggen

Har du ondt i ryggen? Styrk ryggen gennem træning af mave, lænd og lår med disse tre øvelser

Læs mere

Besværet vejrtrækning

Ved du hvordan du skal behandle en kollega med besværet vejrtrækning? Lær hvad du skal gøre her og bliv klogere på bronkitis, astma og vand i lungerne.

Læs mere

Ild i person

Lær hvad du skal gøre, hvis der går ild i en person

Læs mere

Førstehjælp ved forbrændinger

Se med, når vores ekspert forklarer, hvordan man skal yde førstehjælp ved forbrændinger

Læs mere