Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Liggende sygetransport

Med en liggende sygetransport kan patienten transporteres hurtigt og sikkert fra A til B, uden de samme omkostninger som turen ville have kostet i en ambulance.

Hvilke patienter kører med liggende sygetransport?

Denne transporttype anvendes til patienter, der ikke har brug for behandling undervejs, men alligevel har brug for at blive transporteret liggende. Der er dog mulighed for at give ilt til patienten. Hvis patientens læge vurderer, at der kan opstå behov for behandling undervejs, vil patienten i stedet blive transporteret i en almindelig ambulance.  

Specialuddannede reddere i vognen

Vognen er bemandet med to Falck-reddere. Redderne er specialuddannede i at betjene den patientgruppe, der køres i sygetransportvognene, ligesom de altid har opdateret førstehjælpskursus og kursus i befordring af bevægelseshæmmede.  

Sådan er vognen opbygget og indrettet

Vognen er grundlæggende udstyret efter de gældende regler på området. Vognen er opbygget som en ambulance, dog uden de dele af ambulancens inventar, der ikke er nødvendigt til sygetransportopgaver. Udover en båre til den liggende patient, kan der sidde en hvilende person ved siden af.