Kundeservice 70 10 20 31
Visual content for the webpage

Kender du en ung, med hovedet fuld af bekymringer?

Svære tanker er en naturlig del af livet. Men fylder de for meget, er det vigtigt at gøre noget ved dem. Med SundtSind får den unge et digitalt forløb, der guider ham eller hende til at tage hånd om tankemylder og bekymringstanker.

Spørgsmål om forløbet? Ring 70 27 09 97

Der gælder visse begrænsninger for, hvem vi kan tilbyde et forløb*

Ud af hovedet og tilbage i nuet

Tankemylder, søvnproblemer eller uro i kroppen? Når negative tanker begynder at fylde for meget, er det vigtigt at få hjælp til at lære at håndtere dem, så det ikke påvirker hverdagen.
Med Falck SundtSind er støtten lige ved hånden, når de svære tanker banker på.

Lær at håndtere bekymringer og kom tilbage til nuet.

 

"Jeg kan spekulere på, om jeg nu sagde noget underligt eller opførte mig mærkeligt"
Hekla, 23 år

Se videoen: Sådan fungerer forløbet

Hvad er SundtSind?

SundtSind er et struktureret, digitalt forløb, der giver den unge konkrete redskaber til at håndtere svære tanker og situationer. Forløbet binder rådgivende psykologsamtaler, indsigt og øvelser sammen i én app, så det nemt kan passe ind i hverdagen. Det giver den unge et godt udgangspunkt for at komme tilbage i nuet og sætte sin egen retning i livet.

"Jeg føler, der er et samfundspres om at være ung på den rigtige måde"
Andreas, 23 år

Dit forløb med SundtSind

SundtSind - trin for trin

SundtSind er bygget op i overskuelige trin, hvor du både får redskaber og støtte. Du lærer at håndtere dine tanker gennem konkrete øvelser og får løbende samtaler med en psykolog, der guider dig hele vejen.

Klik her og læs mere om de forskellige moduler og samtaler, der hjælper dig til mere ro i hverdagen

Intromodul

Den unge får en introduktion til forløbet, lærer mere om, hvad bekymringstanker og tankemylder er og forbereder sig til den første samtale med psykologen.
Læs mere

Introsamtale med psykologen

Inden det første modul har den unge en introsamtale på 45 minutter med sin psykolog.
Læs mere

Første modul - Gå på opdagelse

I det første modul får den unge nye redskaber til at gøre ubehagelige tanker og følelser mindre farlige.
Læs mere

Anden samtale med psykologen

Efter det første modul har den unge en 30 minutters samtale med sin psykolog.
Læs mere

Andet modul - Vær til stede

I andet modul lærer den unge at hjælpe sig selv i de svære øjeblikke.
Læs mere

Tredje samtale med psykologen

Efter det andet modul har den unge en 30 minutters samtale med sin psykolog.
Læs mere

Tredje modul - Find din retning

I tredje modul lærer den unge, hvordan man kan få en pause fra overtænkning og tid til det, der giver energi.
Læs mere

Afsluttende samtale med psykologen

Forløbet afrundes efter det tredje modul med en samtale på 30 minutter med psykologen.
Læs mere

SundtSind3500DKK.jpg

Der gælder visse begrænsninger for, hvem vi kan tilbyde et forløb*

Hvad indeholder Falck SundtSind?

  • Et 8 ugers digitalt selvhjælpsforløb for unge over 18 år.
  • 4 online samtaler med en fast psykolog.
  • Guidede øvelser, som den unge kan lave, når det passer.
  • Støtte lige ved hånden, når svære tanker banker på.

Sådan kommer den unge i gang

  • Den unge skal registrere sig med MitID, så vi ved, hvem de er.
  • Efter betalingen går vi videre til en række spørgsmål om, hvordan de har det.
  • En af vores psykologer vurderer, om forløbet er det rigtige tilbud.
  • Den unge downloader app og kan gå i gang.

Har du spørgsmål til forløbet?
Vi står klar til en snak om forløbet og om det passer til dig. Kontakt os på 70 27 09 97 eller sundtsind@falck.com mandag til torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-15.30

Privatlivspolitik
Handelsbetingelser

*Du skal være fyldt 18 år. Du må ikke allerede være i behandling for dit mentale velvære, f.eks. hos en psykolog eller psykoterapeut. Du må ikke være under udredning til en psykiatrisk diagnose eller på venteliste til en udredning. Du må ikke være i psykiatrisk behandling eller på venteliste til psykiatrisk behandling. Du må ikke have fået en angst- eller depressionsdiagnose eller modtaget behandling herfor, inden for de seneste 12 måneder.

Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på de typiske spørgsmål til SundtSind

SundtSind er et ca. 8 uger digitalt selvhjælpsforløb med rådgivende psykologsamtaler. Forløbet henvender sig til unge over 18 år, som oplever tankemylder og bekymringstanker.

Forløbet er bygget op af tre moduler samt et intromodul. I hvert modul skal du igennem forskellige øvelser, som kan hjælpe dig med at få ny redskaber til at håndtere tankemylder og bekymringstanker. Efter hvert modul har du en samtale med din psykolog. Psykologen fungerer som en sparringspartner og vil have fokus på at rådgive dig efter behov.

Et forløb tager ca. 8 uger. Du skal igennem tre moduler samt et intromodul. Efter hvert modul har du en samtale med din psykolog. Lidt afhængig af hvornår både du og psykologen har tid til at mødes, vil der gå ca. to uger mellem hver psykologsamtale.

SundtSind forløbet henvender sig primært til unge over 18 år som oplever tankemylder og bekymringstanker. Begge dele er noget alle oplever fra tid til anden, men nogle gange kan tankerne blive for store, og så har man brug for hjælp til at håndtere disse. 

Inden forløbet går i gang skal du svare på en række spørgsmål om hvordan du har det for tiden. En af vores psykologer læser dine svar igennem og vurderer, om dette forløb er det rigtige tilbud for dig.

Vi vil ikke kunne tilbyde dig et forløb, hvis du allerede er i behandling for dit mentale velvære, f.eks. hos en psykolog eller psykoterapeut. Du må ikke være under udredning til en psykiatrisk diagnose eller på venteliste til en udredning. Du må heller ikke være i psykiatrisk behandling eller på venteliste til psykiatrisk behandling. Hvis du inden for de seneste 12 måneder har fået en angst- eller depressionsdiagnose eller modtaget behandling herfor, kan vi heller ikke tilbyde dig et forløb.

Nej desværre. SundtSind dækkes ikke af sygeforsikringen.

For at kunne deltage i et SundtSind forløb skal man være fyldt 18 år. Da man identificerer sig med MitID, skal man selv tilmelde sig til forløbet. Det er desuden vigtigt, at det er den person, som skal igennem forløbet, som besvarer det spørgeskema, der indleder forløbet.

Forløbet er bygget op af tre moduler samt et kort intromodul. Mellem hvert modul skal du tale med din psykolog.

I løbet af forløbet har du fire samtaler med din psykolog. En introsamtale og en check-in samtale efter hver af forløbets tre moduler.

Forløbet bygger på den psykologiske metode, som hedder Acceptance and Commitment Therapy eller ACT. Metoden hjælper mennesker med at håndtere svære tanker og følelser, så de kan fokusere på det, der virkelig betyder noget i deres liv.

ACT hjælper den enkelte med at styrke evnen til at håndtere udfordringer og træffe meningsfulde valg. Metoden er god til korte forløb, da den hurtigt giver konkrete værktøjer, der kan bruges i hverdagen.

Den enkle og fleksible tilgang gør den også ideel til digitale forløb, hvor man kan arbejde med øvelser og refleksioner hjemme, hvilket gør metoden både effektiv og tilgængelig. 

Løbende samtaler med en psykolog en fast del af forløbet i SundtSind. For nogle kan det virke skræmmende at skulle tale med en psykolog. At tale med en psykolog kan være mange forskellige ting, og der er ikke én rigtig måde at tale med en psykolog på.

I SundtSind forløbet fungerer psykologen som sparringspartner parallelt med, at man følger forløbet i appen. Der er tale om rådgivning og ikke terapeutisk behandling i traditionel forstand. Det vil sige, at psykologen vil have fokus på at støtte op om forløbet i appen og kunne rådgive dig efter behov. Derfor forløber samtalen også på dine præmisser og det er ikke forudbestemt hvad I skal tale om.

Psykologen kan hjælpe dig med at reflektere over dit liv, samt de forhindringer og muligheder, der kan være i hverdagen. Vigtigst af alt er det, at du og psykologen samarbejder på en måde, som giver mening for dig.

Hos Falck har vi det udgangspunkt, at det er almentmenneskeligt at opleve perioder med forbigående mistrivsel og svære tider. I disse perioder kan du endda opnå hvad man ka kalde den ’sunde mistrivsel’. Det er et stadie, hvor man over tid får opbygget personligt kendskab til at kunne hjælpe sig selv i svære tider eller vide, hvem man kan række ud til for hjælp. Vi ser ligeledes heller ikke trivsel som noget man nødvendigvis har eller ikke har, men mere som forbigående stadier i livet. Et sundt sind er altså ikke en tilstand man opnår, er eller har, men i højere grad de redskaber og evner der skal til for at håndtere de svære perioder i livet.