Oliekrisen blev starten på en karriere i Falck
”Jeg har lige været ude og hente fire personer og deres bil, der var punkteret på det ene hjul – jeg siger dig – de var glade, da jeg kom”, lyder det muntert.
Ole Vesterskov Christensen sidder bag rattet på sin kranvogn og rapporterer ivrigt fra landevejen i Randers:
”Dækket var helt færdigt, så jeg kørte dem og bilen til nærmeste værksted, som fiksede det med det samme”.
Ikke bange for at blive snavset
1976 arbejdede Ole Vesterskov Christensen som mekaniker hos Autohuset i Viborg. Den 23-årige mand fulgte nysgerrigt med i et byggeri på den anden side af vejen.
”De byggede en stor Falck-station. Jeg fulgte med i processen. Da jeg i min øresnegl havde hørt, at oliekrisen og bilfrie søndage skulle give værkstederne mindre at lave, besluttede jeg mig for at give Falck et kald”.
I telefonsamtalen med personaleafdelingen blev Ole Vesterskov Christensen gjort opmærksom på, at jobbet, som han søgte, ikke var et job, hvor man så nyvasket ud hele tiden. Det lod han sig ikke kue af. Med en opvækst på landet og en uddannelse som mekaniker, mente han nok, at han kunne klare at blive snavset. Med den bemærkning kom han gennem nåleøjet og videre til samtale hos personalechefen i Aarhus.
Samtalen førte til en ansættelse på Skive Station.
”Siden har Falck været mit liv”, fortæller han.
Fra ambulance til kranbil
Ole Vesterskov Christensen har i sine 40 år i Falck haft et alsidigt arbejde. Han har reddet menneskeliv som redder på ambulancen, men valgte, da kravene blev skærpet på behandleruddannelsen, at skifte ambulancen ud med kranvognen.
”Jeg var ved være fyldt op med ulykker og syge folk. Så jeg var godt tilfreds, da jeg for seks år siden kom over på vejhjælp. Uanset hvad har det været en udsøgt glæde at kunne hjælpe andre mennesker. Jeg har aldrig været ked af at gå på arbejde”.
I dag færdes Ole Vesterskov Christensen dagligt på de jyske landeveje, hvor han redder strandede bilister og dyr, der er kommet til skade. Han har altid levet efter et motto, som han gerne vil give videre til andre.
”Vær parat til gøre en forskel”.