Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Ejere

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden ejer 57.77% af aktierne i Falck og er dermed Falcks største aktionær.

Lundbeckfonden er en erhvervsdrivende fond, der vil gøre en betydende forskel for menneskers sundhed og tilværelse ved:
• at styrke forskning på højeste niveau med tilknytning til Danmark, primært inden for sundheds– og naturvidenskab, samt at fremme forskningens internationalisering
• at være en udfordrende og værdiskabende aktionær i Lundbeck-koncernen og andre internationalt arbejdende innovative virksomheder og medvirke til at gøre dem førende inden for deres respektive områder
Lundbeckfonden blev stiftet i 1954 af Grete Lundbeck, enke af Hans Lundbeck, som stiftede medicinalvirksomheden H. Lundbeck i 1915.

Lundbeckfonden støttede i 2015 sundhedsvidenskabelig forskning, naturvidenskabelig undervisning og forskningsformidling med i alt 442 mio. kroner. Fondens støtte dækker lønninger til 551 forskere og andet forskningspersonale samt driftsudgifter forbundet til projekterne. Det største enkelte tilskud er et treårigt bidrag på knap 120 millioner kroner til det psykiatriske forskningsprojekt iPSYCH, som involver ledende forskere fra Europa, USA og Australien. Midlerne giver iPSYCH mulighed for at forske i mekanismerne bag nogle af de største psykiske sygdomme.

Læs mere om Lundbeckfonden

KIRKBI 

KIRKBI ejer 27.92% af aktierne i Falck.

KIRKBI er et holding- og investeringsselskab, der er ejet af Kirk Kristiansen-familien, som skabte det verdenskendte brand LEGO. Virksomhedens aktiviteter er koncentreret på tre områder:

  • 75% ejerandel i LEGO Koncernen, som udvikler, producerer, markedsfører og sælger legetøj
  • 29,8% ejerandel i Merlin Entertainments Group, som er verdens næststørste aktør på området for forlystelsesparker og andre fritidsattraktioner, herunder ejer af LEGOLAND Parkerne
  • Investeringsaktiviteter, som omfatter ejendomme, værdipapirer, private equity-investeringer og varemærker.

Kirk Kristiansen-familien støtter igennem LEGO Fonden en række non-profit initiativer for at hjælpe til med at inspirere og uddanne børn til at være aktive samfundsborgere gennem sjov, konstruktiv og kreativ leg.

Læs mere om KIRKBI

Øvrige aktionærer i Falck Holding A/S

De øvrige aktionærer er:

Aktionær Aktieandel (%)
TryghedsGruppen smba 14.00
Øvrig ledelse 0.31

Den nominelle værdi af Falck Holding A/S’ aktiekapital er på 81,445,955 kroner bestående af 81,445,955 aktier med en nominel værdi af 1 krone per aktie.