Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Uddannelsen

Spørgsmål og svar

Se videoen om at være brandmand
Mere information om uddannelsen
 • Ansættelseskrav

  I størstedelen af Danmark slukkes brande af et deltidsbrandberedskab. Jobbet som deltidsbrandmand har du derfor typisk i kombination med et fuldtidsjob. Men vi stiller store krav til dig, og du er en særdeles vigtig del af Falck.

  Vi lægger vægt på at:

  • Du har kørekort til bil ’kategori B’. Har du gyldigt stort kørekort, betragtes det som et plus, men det er ikke et krav
  • Du er i god fysisk form og har et godt helbred, som kan aflæses på din helbredsattest
  • Din straffeattest er ren
  • Du kan være fremme på stationen og være klar til udrykning på maksimalt 5 minutter

  Ved udvælgelse til ansættelse spiller dine fremmødemuligheder ved brandalarmering en stor rolle, herunder er din arbejdsgivers accept et plus.

  Den lokale station vil gerne fortælle din arbejdsgiver om fordelene ved at have en deltidsbrandmand ansat. Samtidig kan man tage en snak om den aktuelle udrykningsbelastning på den ansøgte station.

  Du skal have et gyldigt førstehjælpskursus inden ansættelse. Alternativt kan du evt. få kurset via os inden du skal deltage på grunduddannelse indsats jf. aftale med din stationsleder. 

  Efter du er blevet ansat som deltidsbrandmand, sørger vi for, at du kommer på relevante kurser og uddannelser, så du bliver klædt på til at håndtere alle dele af jobbet.

  Efterfølgende vedligeholdes dine kompetencer løbende via brandøvelser på enten stationen eller et uddannelsescenter.

 • Løn og ansættelsesvilkår

  Du bliver hovedsageligt rig på oplevelser, men du bliver ikke rig af at være deltidsbrandmand.

  Du får naturligvis løn efter gældende overenskomst, når du er under uddannelse, under udrykning og andre opgaver. Derudover får du et månedligt beløb for at stå til rådighed.

  Det er vores erfaring, at det er godt, hvis din familie er med i beslutningen. I starten af din ansættelse er du en del på uddannelse, og det at være en del af et beredskab, betyder at vagter og udrykninger af og til kan ”komme i vejen” for aktiviteter i familielivet. Det er vigtigt, at I taler om dette, inden du bliver ansat.

 • Sådan søger du

  Er du interesseret i at blive deltidsbrandmand?

  Kan du få det til at passe med dit familie- og arbejdsliv, og opfylder du generelt de krav, vi stiller? Så hører vi meget gerne fra dig. Kontakt gerne din lokale brandstation. Her kan du få udleveret et ansøgningsskema, som du efterfølgende returnerer samme sted.

  Du kan også læse mere, se kontaktoplysninger og sende ansøgningsblanket på www.blivbrandmandnu.dk

   

 • Vil du vide mere

  Hvis du vil søge, skal du tage kontakt til din lokale brandstation. Kontaktoplysninger findes via danmarksskortet på www.blivbrandmandnu.dk

  Hvis du har spørgsmål angående uddannelsen som brandmand, kan du kontakte Mia Pedersen på mip@falck.dk eller på telefon 8711 5421.