Sådan hjælper du andre
Børn
Børn kan, ligesom voksne, blive påvirket af bekymringer og den ændrede hverdag. Husk, at børn lægger mærke til din måde at håndtere situationen på. Giv barnet tid og rum til at fortælle om sine tanker og følelser. Når du taler med barnet, så vær konkret og bliv ved emnet. Svar ærligt, og giv barnet tryghed ved at sige, at du vil gøre alt, hvad du kan, for at skabe en god hverdag – dvs. blandt andet fast struktur med gøremål, pauser og leg.
Det kan være en god idé at se DR Ultra og læse Børneavisen med dine børn, for det er formidling i børnehøjde og kan givet et godt, fælles udgangspunkt at tale ud fra.
Dine relationer
Ring jævnligt til dem, du kender, som bor alene, er ældre eller er isolerede. Lyt, når mennesker omkring dig har behov for at tale om deres oplevelser, følelser og bekymringer. Fortæl, at du er parat til at støtte, men husk, at det ikke nødvendigvis er dig, der kan – eller skal – løse deres udfordringer. Ofte er det at lytte den største hjælp.
Kolleger
Når du og dine kolleger vender tilbage på arbejde, kan det være, at I tager bekymringer, tanker og frustrationer med, fordi I konfronterer en hverdag med mange forandringer og mange ubekendte. Samtidig har I oplevet nedlukningen på forskellige måder.
- Vær ikke bange for at dele dine erfaringer og tale med dine kolleger og din leder om, hvordan I kommer godt i gang igen.
- Det kan tage tid, før alle er tilbage på fuldt blus. Derfor er det vigtigt at hjælpe hinanden.