Kundeservice 70102031 Support nr.: 0

Falck-reddere fik personlig tak af hjertestoppatient

Flemming Nielsen havde et kort i sin pung, hvor han havde skrevet, at han ikke ønsker genoplivning. Kortet overså to Falck-reddere, da han fik hjertestop. For et par uger siden var Flemming Nielsen forbi stationen i Greve for at takke de to reddere.

Tirsdag d. 11. april fik to reddere på Falck-stationen i Greve besøg af 81-årige Flemming Nielsen og hans familie. De kom forbi for at takke redderne personligt for at have reddet Flemming Nielsens liv tilbage i januar, da han fik hjertestop, mens han sad og ventede på bussen. Selv husker han ikke meget fra dagen. Det gør derimod de to reddere Marc Hansen og Peter Højer Christensen.

”Vi er på vej ud for at hente en patient til en sygetransport i Solrød. Ni ud af ti gange ville jeg have taget motorvejen, men fordi vejret var så godt den dag, valgte jeg at køre ad Tåstrupvej i stedet. Det er så her, jeg ved et rent tilfælde kigger til højre og får øje på en mand, der sidder alene ved et busstoppested”, fortæller ambulanceredder Peter Højer Christensen.

Manden har lukkede øjne, og synet fanger Peter Højer Christensens opmærksomhed.

”Han ser utroligt bleg ud. Vi vælger at køre op til manden for at spørge ham, om han er okay, men han svarer ikke på vores henvendelse. Først da vi stiger ud af ambulancen, finder vi ud af, at han faktisk er død”, forklarer Peter Højer Christensen.

De to reddere får ham lagt ned på jorden, ringet til vagtcentralen og Marc Hansen påbegynder genoplivning af Flemming Nielsen.

”Kort efter er der en bil, der stopper op. Det viser sig at være en tidligere redder, der spørger, om vi har brug for hjælp – og det har vi jo”, siger Peter Højer Christensen.

Et stød med hjertestarteren og 2 minutters hjertemassage er hvad der skal til, for at Flemming Nielsen er genoplivet.

”Da vi bagefter tjekker hans pung for at finde oplysninger på ham, finder vi samtidig et kort fra 2008, og på det står der, at han ikke ønsker genoplivning. Da jeg senere samme dag besøger ham på sygehuset, får jeg da også skældud af ham”, fortæller Peter Højer Christensen.

Efter lidt betænkningstid er Flemming Nielsen dog taknemlig for de to redderes indsats - så taknemlig at han ønsker at takke dem personligt. Sammen med sin kone og datter besøgte han derfor Falck-stationen i Greve, hvor de fik en kop kaffe med de to reddere.

”Man kan ikke sætte pris på livet, men vin og blomster har de da fået”, fortæller Flemming Nielsen.

Mødet med de to reddere har betydet meget for ham.

”Jeg har været virkelig glad for at møde Peter og Marc igen og sige dem ordentligt tak”, siger Flemming Nielsen. ”Jeg må sige, at det har været ualmindelig god service. Først stopper Peter og Marc op for at se, om jeg er okay, og under forløbet stopper både en privatbil med en gammel redder og senere også en anden ambulance med en patient i, og spørger, om der er brug for hjælp – det er da flot, må man sige”.

De to reddere og Flemming Nielsen har flere gange været i kontakt siden den skæbnesvangre dag i januar. For Peter Højer Christensen er d. 11. januar 2017 en dag, han sent vil glemme.

”Det var en meget speciel situation, da vi jo normalt får en melding om, hvad vi kommer ud til. Flemming går på et aktivitetscenter og var netop den dag gået hjemmefra i ekstra god tid. Havde han ikke gjort det, og havde jeg ikke valgt at køre den vej, havde Flemming ikke været i live i dag – alt var bare timet og tilrettelagt”, forklarer Peter Højer Christensen.

Flemming Nielsen har det godt i dag, og kortet, der tilkendegiver, at han ikke ønsker genoplivning, har han smidt ud.

”Jeg har jo også mine 13 oldebørn at tænke på”, siger Flemming Nielsen.