Log ind eller opret dig som bruger

  • Få overblik over dine abonnementer
  • Se, hvornår du har benyttet dig af Falck
  • Skyd genvej til bestillinger
  • Få gode råd om, hvordan du får mest ud af dit abonnement
​​​
Brugernavn:
Adgangskode:
Close

Gør bilen vinterklar

- og kør sikkert i kulden
 
Undgå problemer når du kører ud i det glatte føre om vinteren. Få vores gode råd her.
 
Dæk
Mange tror, at det rigtige valg altid er at skifte til vinterdæk, så snart efteråret begynder. Men det er en sandhed med modifikationer. Det afhænger i høj grad af kørselsbehovet og af vejrforholdene. Vinterdæk er nemlig – som navnet antyder – bedst, når der er is eller sne på vejen. Forskellen på bremselængder på vinter- og sommerdæk er markant. Der er generelt længere bremselængde med vinterdæk. På en våd vej er bremselængden for vinterdæk helt op til 20 procent længere end med sommerdæk, og på tør vej er bremselængden øget med 5 - 35 procent.
 
For at køre sikkert på vejene om vinteren er det vigtigt, at dækkene har den rette mønsterdybde. Efter lovgivningen skal mønsterdybden minimun være 1,6 millimeter, men vi anbefaler dog, at den som minimum er 3 millimeter, for at sikre sig et ordentlig vejgreb.
 
Bestil Falck BilTjek og få hjælp til skift af sommer- og vinterhjul.

Sprinklerdyser
Når der er slud på vejene, bliver der kastet meget snavs op på ruderne. Det er derfor vigtigt, at sprinklerne er velfungerende. Du kan oftest selv rense og justere sprinklerdyserne, hvis de ikke fungerer optimalt. Tag en knappenål og rens forsigtigt dysen, så der er fri passage for sprinklervæsken. Juster den derefter, så den sprøjter på øverste halvdel af ruden, så vil den ramme forruden rigtigt, når du kører, og der er vindmodstand.
 
Kølervæske
Det er vigtigt at kontrollere kølervæsken, inden det bliver frost. Kølervæsken skal være korrekt frostsikret, og det kan man få tjekket på et værksted. Vi kører ud til mange, hvor motoren er gået i stykker, fordi de har fyldt vand på om sommeren. Når det bliver frost, så fryser vandet, og når det fryser, så udvider vandet sig, så slanger, køler og motorblok revner. Det kan blive meget dyrt.
 
Batteri
Når det gælder batteriet, så har de fleste nye batterier et lille skueglas, hvor man kan se om det virker. Når frosten sætter ind, kan batteriet falde sammen, og så skal det udskiftes. Husk også, at et batteries levetid generelt ligger på 4-6 år, og så skal det udskiftes. Derudover skal man tjekke, at kablerne sidder fast, og at der ikke er ir og snavs på polerne - det kan fjernes med lunkent vand.
 
Bremser
Det er også vigtigt, at du tjekker bremserne. Du må dog aldrig selv udskifte dem – lad værksted om at gøre det. Som privatperson kan man foretage en bremseprøve. Tjek om vognen bremser lige, om der er mislyde fra bremserne når man bremser, om bremsepedalen kan pumpes. Bremselængde ved 30 km/t må max være 6 meter. Du kan tjekke bremseforstærkeren ved at pumpe/træde på bremsepedalen til den bliver hård. Når bremsepedalen er hård, bliver man ved med at trykke på bremsepedalen, herefter startes motoren og bremsepedalen skal så kunne trykkes længere ned.
 
Hold også øje med bremsevæskebeholderen. Den har et minimum og et maksimum mærke. Jo mere slidte bremserne er, jo længere vil bremsevæsken komme ned. Når væsken er under minimum, er det en god idé at få bremserne tjekket hos en mekaniker, da det kan betyde at de udskiftes.
 
Et lille tip til hurtig starthjælp
Til sidst om et godt råd til de kolde vintermorgener, når bilen ikke vil starte. Det lyder som en gammel skrøne, men holder alligevel ofte stik. Hvis bilen har svært ved at starte, så sæt kortvarigt tænding på, så lyset bliver tændt. Sluk herefter og drej så nøglen helt om og start motoren. Det, at batteriet lige får lov at arbejde hjælper mange gange til at starte motoren. Husk, at dette kun er en midlertidig løsning. Så vi anbefaler at få tjekket batteriet, så du ikke står i samme situation næste gang du skal starte.

Vi anbefaler

Flere Vejhjælpsfordele

Gratis bilvask, sikkerhedstjek og 10 % på værkstedet.

Førstehjælpskasse

Omfattende førstehjælpskasse sikrer hurtig og effektiv hjælp.

Få gode råd og tilbud

​+ Fri levering alle dage

+ 14 dages returret

+ Sikker krypteret betaling

+ e-mærke godkendt

+ Ingen gebyrer på kreditkort.

 

Du kan bruge DankortDu kan betale med MasterCardDu kan bruge VisakortDu kan betale over betalingsservicehttp://www.falck.dk/privat/kundeservice/slet-cookiesSikker betaling med kreditkort - e-mærket ​​

Vejhjælp              Alarm

Boligredning      Hurtig Hjælp

Førstehjælp

1.hjælpskasse ​​​​

Følg os på Facebook og Youtube 

Falck Danmark A/S Polititorvet1780 København V | CVR: 16271241 | kundeservice@falck.dk | contact@falck.com | Telefonnummer: 70 10 20 31 | Cookie- og persondatapolitik